Vrouwen Praktijk

energiek en zelfbewust
door de overgang

Twitter LinkedIN Blogger

 

Vrouwenpraktijk is per 01-04-2018 niet meer aangesloten bij de VVOC, dit betekent dat consulten niet vergoed worden door de ziektekostenverzekeraar.

Mijn deskundigheid zet ik zeker wél in tijdens de consulten Powerslim Slankprogramma,  dus wil jij graag afvallen én daarbij ondersteuning op je hormoonbalans dan ben je van harte welkom!

Wil jij graag advies of hulp bij je overgangsklachten in een consult, zoek dan een deskundig collega van mij in de buurt overgangsconsulente.com

 

Hormonale Klachten | Overgangsklachten

Iedere vrouw krijgt in haar leven te maken met hormonen en hormoonschommelingen. De eerste keer dat dit gebeurt is vaak tijdens de puberteit, je wordt als meisje vruchtbaar | vrouw.

Tijdens een eventuele zwangerschap voel je als vrouw helemaal wat hormonen met je kunnen doen, je lichaam verandert maar ook psychisch voel je jezelf anders.
Rond de leeftijd van 35-45 jaar kun je als vrouw vaak te maken krijgen met ‘vage’ klachten zoals:

  • Verandering in het menstruatiepatroon
  • Sneller moe
  • Minder snel herstel
  • Verminderd libido ( = zin in seks)
  • Spier- en gewrichtspijnen

Deze klachten laten je in eerste instantie niet denken aan de overgang, je bent immers nog vruchtbaar!

Toch kan dit het begin zijn van de overgangsjaren.

Als vrouw heb je het in deze tijd vaak erg druk: combinatie gezin en werk, relatie, sporten, sociale contacten en meer… dit maakt dat je door de drukte aan jezelf voorbij kunt gaan en je niet bewust bent van deze symptomen.

Blijf er niet alleen mee rondlopen, een luisterend oor en deskundig advies kunnen jou helpen deze fase energiek en zelfbewust door te komen met passie voor datgene wat jij belangrijk vindt!

Ook in mijn praktijk adviseer en ondersteun ik de overgangsklachten tijdens de Powerslim-consulten, uit ervaring weet ik dat gezonde voeding, lichaamsbeweging en inzetten van bepaalde natruulijke producten heel goed helpen bij het verminderen van je overgangsklachten! Maak gerust geheel vrijblijvend een info AT vrouwenpraktijk DOT nl


'Ik kon niet meer functioneren, erg moe, slecht slapen, kort lontje en huilbuien... het brak me op en ik heb me ziek gemeld, hierover voelde ik me weer schuldig, ik zat in een negatieve spiraal, door de adviezen in de Vrouwenpraktijk, heb ik besloten om in overleg met de huisarts te starten met hormoon-therapie,ik voel me als herboren. Gebruik deze tijd om weer tot mezelf te komen en daarna ga ik terug naar Desire voor advies bij afbouwen van de HST.'

'Ik voelde me al een hele tijd niet lekker, stemmingswisselingen en slecht slapen, ik voelde me helemaal niet meer mezelf. Door een artikel over de overgang, ging ik de klachten herkennen. Ik heb meteen een afspraak gemaakt bij Vrouwenpraktijk. Desire kon mij haarfijn uitleggen wat die overgang met de hormoonschommelingen allemaal kon aanrichten. Met haar adviezen en ook aanpak van een aantal persoonlijke zaken voel ik me nu een stuk beter'.